Mijn werk in drie woorden? Allesbehalve een sleur.

Werken met mensen met een verstandelijke beperking en moeilijk verstaanbaar gedrag is het mooiste wat er is. Tenminste als je het aan Sandra van Gennip vraagt. Ze werkt als woonbegeleider gehandicaptenzorg in de flexpool bij Severinus. Lees verder en ontdek meer over Sandra’s vak en haar werk bij Severinus.

Het effect van de juiste woninginrichting

Als (persoonlijk) begeleider kun je hét verschil maken in het leven van mensen met een verstandelijke beperking. Bij Severinus denken we daarbij graag in mogelijkheden. Zo paste Wendy samen met haar collega's de inrichting van de woning aan. "Al snel na de herinrichting was er verschil te merken in het gedrag van bewoners. Ze werden meer ondernemend." 

Ook ontdekken hoe je met jouw inbreng en ideeën net het verschil kunt maken? 

Bewoner Henk is nu een ander mens

Simone is de persoonlijk begeleider van Henk. “Toen ik hier voor de eerste keer op het woonhuis kwam, zat Henk altijd op zijn kamer. Hij kwam niet buiten en vertoonde gedrag. Als ik denk aan de Henk die ik een paar jaar geleden heb ontmoet en de Henk die ik nu ken, dan zijn dat twee verschillende mensen. Ik ben ontzettend blij en trots op wat we hebben bereikt. ” 

Benieuwd naar de stappen die het team met Henk heeft gezet? 

Door klein te kijken, samen grote dingen bereiken

Bewoners mogen, ieder op hun eigen niveau en soms binnen kaders, wel eigen keuzes maken. Dingen die voor een ander heel klein lijken, maar voor bewoners echt belangrijk zijn omdat dit hun kwaliteit van leven vergroot.

Dit werk geeft mij zoveel voldoening

Na bijna 20 jaar als beveiliger in verschillende branches startte ik het verkorte opleidingstraject van de Severinus Academie. En dat bevalt me uitstekend: “Na gesprekken met medewerkers van Severinus heb ik deze kans aangenomen. Ik heb totaal geen spijt, want de voldoening is zoveel groter. Voorheen kwam ik moe thuis. Nu heb ik juist heel veel energie. Met mensen werken vind ik echt heerlijk.”