“Je geeft mensen een podium, daar worden ze heel erg blij en gelukkig van. Daar krijg je zelf ook energie van.” 

Mattijs Haasnoot

Vrijwilliger Severinus Live

“Je geeft mensen een podium, daar worden ze heel erg blij en gelukkig van. Daar krijg je zelf ook energie van.” 

Mattijs Haasnoot

Vrijwilliger Severinus Live

Severinus Live heeft iedere drie weken op dinsdagavond tussen 19.30 en 21.00 uur een uitzending. Het programma Severinus Live wordt via een livestream uitgezonden en is online door iedereen te bekijken. Het maakt hierbij niet uit of je bij Severinus woont of elders. Het programma wordt gemaakt door een medewerker, vrijwilliger en cliënten van Severinus. Tijdens de uitzending kan er gebeld worden om een praatje te maken, een nummer aan te vragen of gewoon om iemand de groeten te doen. Vlak voor aanvang van de uitzending spreken we met Mattijs Haasnoot. Hij is één van de vrijwilligers van Severinus Live. 

Sinds maart 2022 werkt hij als technicus mee aan het programma. “Ik had wat tijd over en ik vond het leuk om die tijd met vrijwilligerswerk in te vullen. Mijn broer Michiel, woont bij Severinus. Vandaar dat ik contact heb gezocht met de coördinator vrijwilligers en heb gevraagd wat de mogelijkheden waren binnen Severinus. Zij tipte mij het plekje bij Severinus Live.” 

De studio
Severinus Live wordt uitgezonden vanuit een echte studio. Deze bevindt zich in het hoofdgebouw aan de Platanenlaan. Er wordt gebruik gemaakt van het programma OBS Studio. Verder staat er een camera gericht op de presentator die de show aan elkaar praat. Vanaf half 8 start er een intro waarna de presentator in beeld komt. Hij praat met gasten die inbellen of langskomen. Als medewerker in de techniek zoek je de verzoeknummers op en zet deze klaar. Naast Severinus Live worden er via de livestream ook pub quizzen, bingo-avonden, belevingstheaters en thema-avonden uitgezonden.

Waarom de techniek?  
Mattijs geeft aan dat hij niet persé op de voorgrond wil staan. Vandaar dat zijn voorkeur uitging naar de techniek achter het programma. Als IT-er heeft Mattijs bovendien affiniteit met techniek. Bij zijn start werd hij zeker niet meteen in het diepe gegooid. “Na een eerste kennismakingsgesprek heb ik eerst een uitzending bijgewoond. Ik keek goed naar wat er gebeurde achter de knoppen, maakte wat aantekeningen en stelde vragen. Zo zijn er een aantal sessies geweest waarbij ik de laatste keer de techniek zelfstandig heb opgepakt.”

Voor en door cliënten
Severinus Live is er voor en door cliënten. Luisteraars die zelf in het bezit zijn van een mobiele telefoon bellen het vaakst in. Als ze via Whatsapp bellen komen ze live in beeld. Daarnaast heeft de show enkele vaste gasten die regelmatig een bezoek aan de studio brengen. Dit zijn Weerman Thijs, Roy Rauw met zijn muzikale top 3 en Loic die komt spelen op zijn keyboard. 
Mattijs vertelt dat er ook bewoners zijn die graag de techniek willen verzorgen. “Ik verzorg de techniek nu samen met Niels. Hij start alles op en ik help hem een beetje. Dat vind ik zelf eigenlijk het leukste. Ik vind het mooi om er gewoon naast te zitten en er te zijn voor eventuele vragen.”

Waarom Severinus Live? 
“Je geeft mensen een podium, daar worden ze heel erg blij en gelukkig van. Daar krijg je zelf ook energie van.”

Interesse? 
Severinus Live is op zoek naar vrijwilligers. Laat het vooral weten als jou dit leuk lijkt. Voor meer informatie kun je contact op nemen met Miriam Janssen, coördinator vrijwilligers, Severinus, 040-25863311.
 

Kun je de vacature die je zoekt niet vinden?

Maak een JobAlert aan en ontvang een melding per mail
wanneer er nieuwe vacatures zijn!

Jobalert aanmaken JobStart